SİR ARTHUR CONAN DOYLE- KORKU VADİSİ

Sherlock Holmes Korku Vadisi kitabı yorumuyla tekrardan karşınızdayım. Hemen konuya gireceğim. Sherlock ile Dr. Watson yine bir gün Baker Caddesi 221 numaralı mekanlarında otururken Sherlock Holmes şifreli bir mektup alır. Şifre Sherlock okuyanların tahmin edebileceği gibi karmaşık işlemlerden sonra çözülür. Gelen bu şifreli mektuba göre Bay Douglas sahibi olduğu Birlstone köşkünde öldürülmüştür. Bu bilgi mektupla uğraşan Sherlock’un yanına gelen resmi dedektifler mektubu görününce de teyit edilmiştir. Sherlock olaya müdahil olur ve macera başlar. Acaba Birstone köşkündeki cesedi kim neden bu hale getirmiştir. Köşkün sahibi Bay Douglas’ın eşi ve kadının fazla samimi olduğu Cecil Baker bir aşk cinayeti mi işlemişlerdir. Bay Douglas’ın kabusu olmuş Korku Vadisi neresidir ve kimdir bu Vücutların Efendisi. Bay Douglas karanlık geçmişinin kurbanı mı olmuştur.
Daha öncede söylediğim gibi Sherlock Holmes hikayelerinin yorum ve incelemelerinde karşılaştığım en büyük sıkıntısı kitabı hiç okumamış birisine kitap konusu hakkında fikir verememek. Zira hikayeyi anlatsam okurken tadı kaçacak. Yani olayı hem sezdirmeyeceğim hem de fikir sahibi edeceğim derken belki de bu yorumlarımı okuyan birisi ne kadar yüzeysel geçmiş diyecek. Ama kitabı okuyunca  bana hak vereceksiniz.
Velhasıl  an itibari ile elimdeki dört hikaye barındıran Sherlock Holmes-Tanık kitabı bitti ve daha önceki yorumladığım hikayeler ve bu hikayede dahil olmak üzere tavsiye ettiğim bir kitap. İyi okumalar.


Diğer Sherlock Holmes inceleme ve yorumlarım için tıklayın.






Yorumlar

Yorum Gönder

Yazılarımı okuduktan sonra lütfen yorum yapmayı ve yazılarımı paylaşmayı unutmayın.